Pyttiankka

26.07.2018

Pikaruoka. Ei niin hienoa, mutta niin hyvää.

Helteellä tarvitaan suolaista ja rasvaista ruokaa. Ja kylmillä keleillä vielä rasvaisempaa. Eli: konstailematonta, perinteistä pohjoisen Euroopan Ruokaa. Ei lisäaineita, ei huonoja rasvoja.

-Halkaise paksu ankan rintafile noin kolmeksi ohueksi fileeksi
-Kuori keitetyt kylmät perunat ja silppua ne pannulle. (Iso valurauta tai hiiliteräs rules)

-Laita nahallinen file / nahkaa pannun toiselle laidalle, niin että rasva alkaa sulaa. Lämpöä kohtuullisesti, EI täysille. Omassa hellassani 3-4.

-Sulata merisuolaa rasvassa ja sekoita perunoihin (ei hyppysellistä, vaan niin että tulee hyvää).

-Kierrätä perunoita ja nahkafilettä toistensa ympäri, että perunat imevät sulavan ankanrasvan.

-Kippaa perunat lämpimälle lautaselle odottamaan ja lisää loput filesuikaleet pannulle. Suolaa ja vähän valkopippuria molemmille puolille. (Ankka ei ole mautonta, joten sitä ei tarvitse maustaa samasta syystä kuin broileria). Ja nyt tärkein: nopea paisto riittää, minuutti tai pari per puoli. Pitempään paistamalla saa sitkeää kengänpohjaa. Testaa ensin pienellä palalla jos et usko. Mitä ohuempi suikale, sen nopeampi vierailu pannulla.

Nahkaa voi paistaa pitempään, se on hyvää rapeina pikku lastuina. Sipsien ym korvikkeiden himo loppuu kun antaa kropalle oikeaa rapeaa kollageenia.

-Kaada välillä irtoava makurasva perunoiden päälle. Tai jos nahka loppuu kesken, huuhtele maut pannusta lopuksi voin avulla. Eipä tarvita erillistä kastiketta.
-Kippaa fileet lautaselle, lisää halumasi rehut ja lisukkeet, syö, nauti, ja voi hyvin.