Ankankoipiconfit

24.09.2018

Tämä on takuuvarma resepti ankankoiville. Hajoavan mureaa ja hyvää. Liha irtoaa luusta itsellään.

Sulata ankankoivet jääkaapissa. Kun ne ovat lähes sulia, suolaa pinnat reilusti ja purista sekaan pari sitruunaa. Tässä vaiheessa voi myös laittaa  musta- tai valkopippuria, jotkut laittavat tinjamia, laakerinlehteä ym.  Itse käytän vain suolaa ja pippuria. Suolatut koivet peitetään ja laitetaan yöksi jääkaappiin. (Ei välttämätöntä.)

Seuraavaksi kippaa koivet uunivuokaan, nahka ylöspäin. Peitä tiiviisti kannella, tai laita koko vuoka paistopussiin. Vuoan pohjalle voi heittää luumuja, kirpeää omenaa, kokonaisia perunoita, isoja porkkanoita ym mitä nyt keksii. Juuresten kanssa tulee hyvin lämmittävä syksyinen pataruoka. Nestettä ei tarvita, rasvaa irtoaa riittävästi liemeksi.

Säädä uunin lämmöksi noin 85 astetta ja unohda koivet sinne iltaan / aamuun saakka, vähintään 10 tuntia. Jos on "kiire", säädä lämpö 100 asteeseen ja unohda 8 tunniksi. Ehkä paras on 80 astetta ja 16 tuntia. Valmista tuli.

Ota ylimääräinen rasvaliemi talteen ja käytä kastikkeeseen, perunoihin, muusintekoon, paistorasvana ym. Rasva säilyy jääkaapissa vähintään viikkoja.

Halutessaan voi lopuksi ottaa koivet pois rasvasta ja paahtaa / grillata kuoren rapeaksi, 200 astetta ja noin 2 min. Ei välttämätöntä ollenkaan.
Ps. koivet ovat herkkua myös kylmänä.