Ankankoipiconfit

24.09.2018

Tämä on takuuvarma resepti ankankoiville. Hajoavan mureaa ja hyvää. Liha irtoaa luusta itsellään.

Sulata ankankoivet jääkaapissa. Kun ne ovat lähes sulia, suolaa pinnat reilusti ja purista sekaan pari sitruunaa. Tässä vaiheessa voi myös laittaa  musta- tai valkopippuria, jotkut laittavat tinjamia, laakerinlehteä ym.  Itse käytän vain pippuria. Suolatut koivet peitetään ja laitetaan yöksi jääkaappiin.

Seuraavana päivänä laita koivet uunivuokaan, nahka ylöspäin. Peitä tiiviisti kannella, tai laita koko vuoka paistopussiin. Vuoan pohjalle voi heittää myös kokonaisia perunoita, isoja porkkanoita ym mitä nyt keksii. Juuresten kanssa tulee hyvin lämmittävä syksyyn sopiva pataruoka. Nestettä ei tarvita, irtoava rasva on paras liemi.

Säädä uunin lämmöksi noin 85 astetta ja unohda koivet sinne iltaan / aamuun saakka, noin 10 tuntia. Jos on "kiire", säädä lämpö vajaa 100 asteeseen ja unohda 8 tunniksi. Ehkä paras on 80 astetta ja 16 tuntia. Valmista tuli.

Ota koivista irronnut rasva talteen ja käytä kastikkeeseen, perunoihin, muusintekoon, paistorasvana ym. Rasva säilyy jääkaapissa vähintään viikkoja.

Halutessaan voi lopuksi ottaa koivet pois rasvasta ja paahtaa / grillata kuoren rapeaksi, 200 astetta ja noin 2 min. Ei välttämätöntä ollenkaan.
Ps. koivet ovat hyviä myös kylmänä.